21. marraskuuta 2013

Vihreä virkattu matto


Syksyllä 2011 ihailin ala-astelaisten virkkaustouhuja, kun he käyttivät materiaalina matonkudetta. Siitä lähtien olen pohdiskellut, mitä minä voisin luoda samasta materiaalista. 
Selailin muutamia nettisivuja etsiskellen ohjetta virkattuun mattoon. Löysin mieluisen ja tallustin ostoksille.

Oulun Menita-lankakauppa lopetti elokuussa toimintansa ja on möi loppuunmyynnissä -20% kaikesta.  Siellä ontelokude maksoi muistaakseni 13€/kilo ja normaali puuvillainen matonkude jotain 7€/kilo. Kysyin myyjältä neuvoa kumpaa minun kannattaisi ostaa. Hän kertoi, että ontelokudetta on helpompi virkata, sillä siinä ei ole solmuja ja se on tasapaksua, kun taas puuvillakuteessa on solmuja ja sen paksuus vaihtelee. 

Vaikka puuvillakude on mielestäni paremman näköistä, valitsin ontelokuteen. Ajattelin, että jos virkkaaminen on vaivattomampaa, jaksan paremmin ja kiinnostus säilyy pidempään.

Aluksi ostin noin kilon. Loppujen lopuksi kävin kaupalla kai kolme kertaa ostamassa lisää ja mattoon kului siis muistaakseni neljä kiloa ohjeessa määritellyn kahden kilon sijaan. Kulutukseen vaikutti varmasti se, että käytin koukkua numero 10, enkä numeroa 7-8 niinkuin ohjeessa neuvottiin.

Ohjeen löysin täältä. :) Vaikka purin työn aluksi monta kertaa minimoidakseni virheet, onnistuin silti "epäonnistumaan" laskuissa eikä mun matto oo siis ihan ohjeen mukainen! :DSain tämän valmiiksi jo keväällä kylläkin...

Poikaystävä tykästyi hienoon mattoon ja halusi sen mahdollisimman näkyville, joten se on nyt käytössä olohuoneessa. :)

-Elina-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti