perjantai 13. helmikuuta 2015

Pellavapefletti

Itsetehdyt lahjat on mun mielestä parhaita. Niitä värkätessä on ajateltu lahjan saajaa. Halusin kokeilla tehdä jotain kankaasta, koska ompelukin on kivaa ja mummolta saatu ompelukone on tähän mennessä ollut käyttämättömänä kaapissa. Päätin ommella Hannalle ystävänpäivälahjaksi pefletit pellavakankaasta!


Sydämet kirjailin ristipistoin ylijäämälangalla. :)


Ripustusnaruksi kiinnitin kangasnauhaa, jota olin ostanut jo joskus ennen joulua 2013! Hoksasinpa sitten lahjaa paketoidessa että nyt peflettien väri on punainen ja pellava. Olisin siis aivan hyvin voinut käyttää esim. vaaleansinistä ja vaaleanpunaista ompelulankaa! Ärsyttää, koska kangaskaupassa harmittelin, ettei ollut tarjolla vaaleanpunaista eikä vaaleansinistä pellavakangasta... -.- Mutta ei sitä kaikkea hoksaa! Ens kerralla sitten oon viisaampi... Hienot ne kyllä punaisenakin on, vaikka itse sanonkin! ;)


Kortin idean nappasin Pinterestistä. :)

Pefletti on todella helppo ommella. Mittasin noin 50x50 cm kokoiset palaset ja siksakkasin kaikki reunat. 

Taitoin vastakkaisista reunoista noin 1cm ja vielä 1cm ja kiinnitin nuppineuloilla. Ompelin ompelukoneen suoralla ompeleella. 

Taitoin jäljelle jääneiden reunat samalla tavalla ja ompelin.

Sitten kiinnitin keskikohtaan ylös takapuolelle sydännauhan. Ompelin sen kiinni. 

Kirjailin sydämet täysin vapaalla kädellä, joten ne eivät ole geometrisesti täydellisiä! :D Luultavasti vinossa ja erikokoisia... Se tekee näistä pefleteistä uniikit! ;)

-Elina-


2 kommenttia:

  1. Aivan totta - itsetehdyt lahjat ovat parhautta :) Ihanat sydämet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä on kiva antaa mutta myös saada! :)

      Poista