21. helmikuuta 2018

DIY Valolaatikko valokuvausta varten // Light box

En tiedä valokuvauksesta paljoa, mutta sen tiedän, että kuvassa ei kuuluisi olla taustalla vessanoven kahvaa tai vaikka likaisia astioita. Siis ei mitään ylimääräistä roinaa.
Tässä kämpässä ongelma vaan on se, ettei ole kulmaa, jossa kuvan taustalla ei olisi jotain ihme roinaa pilaamassa kuvaa.
Eilen vihdoin turhauduin lopullisesti siihen, kuinka rumia kuvia saan aikaiseksi.

Olen jo aiemmin googletellut kiinanihmekaupoista paljonko light box eli valokuvauslaatikko tulisi maksamaan, jos sellaisen ostaisi.
Tulin siihen tulokseen, että tällä hetkellä se olisi liikaam, koska en ole pro kuvaaja, eikä minulla ole edes kunnon kameraa.

Hitaammanpuoleinen kun olen, eilen välähti, että sellaisenhan voi varmasti rakentaa jotenkin itse. 
Ja mun poikaystävä on paras, koska ihan sama mitä askartelu- taikka rakennusideaa nakkaan, se toeuttaa tai ainakin auttaa toteuttamaan sen! ♥
Rakennettiin eilen yhdessä mulle ikioma valokuvauslaatikko!


Se on tehty kahdesta banaanilaatikon kannesta, äärettömästä määrästä mustasta ja pinkistä jeesusteipistä sekä liimasta ja valkoisesta paperista ja valkaistusta leivinpaperista. 


Laatikot on yhdistetty teipillä toisiinsa niin, että toisen banskulaatikon kannen yläosa on kantena ja toinen pohjana. Näin muodostuu ontto laatikko.
Toiseen pidempään kylkeen on leikattu iso reikä mattoveitsellä. Se reikä on kuvausta varten.


Lyhyempiin päihin on leikattu neliskanttiset reiät, jotka on peitetty sitten valkaistulla leivinpaperilla. 
Myös kannen jo valmis reikä (koska banaanilaatikko) on peitetty umpeen leivinpaperilla.


Laatikon sisäosat on vuorattu tavallisella valkoisella kopiopaperilla. Liimasin paperisuikaleet kiinni laatikkoon miten sattuu. Oli ihan kamalan näköinen, mutta sillä ei ole väliä, koska niitä ei kuvaustilanteessa näy. 
Seinät kannattaa olla valkoiset, jotta ne heijastavat valoa ja laatikko on siten kokonaan hyvin valaistu. 

Takaseinästä lähtevä valkoinen paperi, joka laskeutuu laatikon pohjaan, on erillinen ja iso paperi.
Se ei ole kiinni laatikon takakulmassa, sillä se aiheuttaisi ikävän varjon, ja koska tässä tilanteessa varjot halutaan minimoida, laskeutuu se J-mäisesti seinää pitkin.

Tämä light box on ihan älyttömän kätevä!

- Elina -

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti