6. syyskuuta 2018

Puserolangat Louhittaren Luolasta

Louhittaren luola on Haukiputaalla toimiva lankavärjäämö ja -kauppa. Kauppa ja värjäämö on muuttanut Martinniemestä nyt elokuun loppupuolella Haukiputaan keskustaan. Kävimme porukalla äidin ja mummun kanssa ensimmäistä kertaa shoppailureissulla uudessa hienossa liikkeessä.



Väinämöisiä! ♥

Ovella sanoinkin mummulle, että tämä on kuin karkkikauppa mutta vielä sitäkin parempi! :)

Kävimme äidin ja avomiehen kanssa Louhittaren Luolan myymälässä Martinniemessä kesällä, jos muistat. Saatoin jo silloin kertoa jotain kyseisestä kaupasta mutta mainittakoon vielä että Louhittaren luola löytyy myös netistä: www.louhittarenluola.fi

Tällä kertaa vihdoin ostin itselleni kirjan, josta olen haaveillut monta viikkoa. 



Selasin kirjasta heti yhden toteuttamisen arvoisen ohjeen ja valitsin siihen langat.


Kyseisen puseron saa minun kokoisena mahdollisesti jopa vain neljästä Väinämöinen -lankavyyhdistä! Kävi tosi hyvä tuuri, sillä löysin hyllystä neljä samanlaista kerää ja pakkohan ne oli valita! Ihania! Värjäysvelho eli Louhittaren Luolan omistaja kertoi, ettei aina satu näin hyvin, kun Väinämöistä ostetaan usein vain vaikka yhden sukkaparin neulomiseen ja totta kai käsinvärjättyä lankaa on samana värinä vain rajattu erä.

Toinen idea iski päähäni Luolan eteisessä hiplailtuani Villapesupinnat -huivia. Kaapistani löytyy jo entuudestaan Arwetta -lankaa vaaleanpunaisena, harmaana ja ruskeana. Halusin niihin sopivan erikoisen värisen langan Louhittaren luolasta. Kerroin ideastani Värjäysvelholle ja hän suositteli minulle sitten jälleen kerran Väinämöistä, joten etsimme sieltä yhdessä minulle väreihin sopivan vyyhdin. :)




Ruskea arvetta nyt sattuu olemaan vielä jossain hukkapiilossa mutta eiköhän se pienen järjestelyn jälkeen jostakin putkahda. :) Sormet aivan syyhyää päästä neulomaan mutta vielä on maltettava. Aloitin nimittäin viime viikonloppuna neulomaan pitsihuivia. En ole ennen neulonutkaan pitsiä, joten vähän jännitti, miten tässä käy. 


Hirviän hyvinhän tässä kävi! Ei ole homma eikä mikään kun vaan neuloa osaa! :) Työ vaatii kyllä keskittymistä mutta siinäpä sitä rentoutuu oikein kunnolla kun saa ajatukset aivan kokonaan pois työ-, koulu- ja terveysasioista ja neuloo menemään. Olen neulonut tätä aina kun vaan mahdollista, niin kivaa tämä on!


Syksyähän minun neulomuksissa ei vielä kovin näy muuta kuin langan materiaalissa (villa, alpakka jne) mutta syksyhän se jo on. Joko sinulla on villasukat, villapaita tai joku talvijuttu tekeillä? Valmistuuko kotisohvalla jo kenties joululahjoja? 

Syksyisin terveisin,
Elina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti