10. helmikuuta 2020

Uusi virkkaustekniikka: Korinpohjavirkkaus

Korinpohjavirkkauksella saa kivan pinnan työhön! Näin se tehdään:



Tarvitset 8 ketjusilmukkaa yhteen kuvioon. Sen lisäksi loppuun täytyy tehdä vielä 7 ketjusilmukkaa. 
Minun työssäni on siis silmukoita 8 - 8 - 8 - 7, eli yhteensä 31 kjs.


Seuraava kerros tehdään aloittamalla pylväät. Tee ensimmäinen pylväs alussa kolmanteen silmukkaan koukusta laskien. Sen jälkeen yksi pylväs per silmukka koko matkalle.


Aloita toinen kerros 2 ketjusilmukalla. Tee näin jokaisen kerroksen alussa. Käännä työ.


Seuraavat pylväät tehdään edellisten pylväiden ympärille, ei normaalisti pylvään yläreunaan...
Kierrä siis koukku edellisen kerroksen KOKO pylvään VARREN ympäri ja tee siihen pylväs. Tee yhteensä neljä pylvästä näin työn etupuolelta etupuolelta. 



Seuraavat neljä pylvästä tehdään toiselta puolelta työtä. Kierrä siis koukku koukku jälleen edellisen kerroksen pylvään varren ympäri nyt takaa. Kuva kertoo enemmän kuin puhe...




Hoksaatko? Teet siis neljä pylvästä edellisen kerroksen pylväiden  varsien ympärille työn "takapuolella". Itsesi puolelle työtä muodostuu - minun sanoin - runttu. Nyt työssäsi pitäisi olla virkattuna yhteensä 8 pylvästä tällä kerroksella.  4 aina eri puolilta edellisen kerroksen pylväiden varsia.

Tee nyt neljä pylvästä samoin kuin teit neljä ensimmäistä tällä kerroksella. Sitten seuraavat neljä samoin kuin äskeiset pylväät numero 5, 6, 7 ja 8.


Kun pääset kerroksen loppuun, tee edellisen kerroksen ketjusilmukkaketjun ympäri puolipylväs. Toimi näin jokaisen kerroksen lopussa. 


Uusi kerros alkaa siis aina kahdella ketjusilmukalla ja työn kääntämisellä. 


Kolmannen kerroksen alkaessa voit jo nähdä korinpohjan muodostuvan. Nyt edellisen kerroksen runttu haluaa seurakseen toisen runtun, joten kerros alkaa pylväillä, jotka tehdään edellisen kerroksen pylväiden varren ympäri työn takaa.


Tästä syltystä et varmasti nää mitään mutta tee nyt vain niinkuin sanon!



Seuraavat neljä pylvästä, eli kerroksen pylväät numero 5, 6, 7 ja 8 tehdään kiertämällä koukku pylvään varren ympäri työn edestä.



Jatka näin koko kerroksen verran. Muista, että kerros päätetään puolipylvääseen.


Tee 2 kjs ja käännä työ. 


Tee neljä pylvästä työn takaa edellisen kerroksen pylvään varren ympäri ja seuraavat neljä työn etupuolelta. Jatka tätä vuorottelua koko kerros loppuun asti ja päätä puolipylvääseen. 



Pointti siis on, että korinpohjan kuopissa on kaksi aiemmin mainitsemaani runttua, ja kohossa on sileitä pylvään selkiä. 


Näin korinpohja näyttää punotulta! 




Voit jatkaa työtä luonnollisesti vaikka kuinka pitkään. Huomioitavaa on, että syntynyt virkkuu on melko paksua. Minä tein tästä pannunalusen, sillä työstä tuli TOSI paksua. Voisin kuvitella tämän myös ihanan pehmoiseksi peitoksi! Mihin sinä tätä käyttäisit? :)


- Elina -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti