6. huhtikuuta 2021

Top 3 mielenkiintoisimmat virkkauskirjat

Kun opiskelukin voidaan ajatella ammatiksi niin sen minä ainakin otan tosissaan... Koska nyt kun mun viralliset opinnot ovat olleet ohi jo hetken aikaa, olen opiskellut sitten virkkausta. 😁 Tässä postauksessa kerron mun kolme lempikirjaa, joissa aiheena on virkkaus.

Olen alkanut tehdä virkkaustöitä kokonaan ilman ohjetta tavoitteena tehdä omia ohjeita jossain vaiheessa taitojeni pohjalta. Olen virkannut elämässäni niin paljon, että perus pallojen virkkaukset sun muut pitäisi olla jo peruskauraa, ja niin ne onkin. Siitä huolimatta viime vuoteen saakka olen seurannut eri virkkaustaiteilijoiden tekemiä ohjeita jopa amigurumeita virkatessani. Viime vuonna kuitenkin käsityöstriimauksen aloittaessani huomasin, että ohjeen lukeminen vaatii niin paljon keskittymistä, että se ei livestriimin ollessa päällä oikein onnistu. Siitä se sitten lähti. Nakkasin ohjeet pois ja aloin virkata omien taitojen mukaisesti. 😍

Vaikka virkkaus ilman ohjeita onnistuu, paljon on vielä opittavaa. Olenkin hankkinut muutaman kirjaa, jotka ovat olleet erittäin hyviä ja hyödyllisiä.

1. Crochet every way stitch dictionary, Dora Ohrenstein




Tästä kirjasta löytyy mallia jos minkälaiselle virkkauskuviolle. Hienointa on, että sivuille on ikuistettu sekä teksti että kuvaohje, joten jos ulkomaankieli ei suju ongelmitta, kuva on vieressä opastamassa. Itse suosin suomenkielisissäkin ohjeissa aina kuvaohjetta. Lisäksi kirjassa neuvotaan, miten kuviota voi lähteä muokkaamaan, jos haluaa kaventaa tai leventää, eli tämän kirjan avulla pystyy varmasti tekemään myös omasuunnitteluna vaikka puseron. Tämä on ehdottomasti yksi isoista suosituksista!


2. Virkaten ylhäältä alas, Dora Ohrenstein



Sain vuodenvaihteessa valmiiksi ensimmäisen käyttökelpoisen virkatun puseron. Sen jälkeen minua on kutkuttanut ajatus virkata lisää käyttövaatteita itselleni. Kukaan ei voi kieltää, etteikö omatekemän vaatteen päälle pukeminen toisi ihanaa tunnetta. Se on myös oiva tapa saada omat kädentaidot näkyville.

Vaikka lopputulos on ihana, on matka raskas, jos joutuu virkkaamaan erillisiä palasia, eikä työtä voi edes sovittaa kunnolla keskenkaiken. Maailma on HULLAANTUNUT islantilaisneuleista ja ne tehdään nimenomaan oman vartalon päälle. Löysin tämän kirjan, jonka ohjeilla saa tehtyä puseron ylhäältä alas, eli juurikin oman vartalonmallin mukaan ja sovittaakin voi kesken matkan! Vielä en ole projektia aloittanut, koska muita töitä on rästissä mutta tulen taatusti kokeilemaan! :) Kirja tarjoaa loistavat ohjeet myös oppien soveltamiseen, joten omien mallien soveltaminen on mahdollista. Ja hei, kirja on vielä suomeksi! :)


3. Virkatut villasukat, Sascha Blase Van Wagtendonk




Kuten sanoin, maailma on hullaantunut neulomisesta. Minä kuitenkin tykkään virkata enemmän kuin neuloa, mistä lie johtuu, ja uskon, että ihan samat asiat voi myös virkaten tehdä. Tämä ajatus mielessä etsin kirjakaupasta villasukkiin erikoistunutta virkkauskirjaa ja tein löydön. 

Kokeilin jo yhtä sukkamallia ja yllätyksekseni lankaa meni hurjan paljon enemmän kuin neulomiseen, vaikka ei sen kyllä pitäisi yllättää. Kirjan ohjeiden mukainen kantapää on hurjan erilainen muihin näkemiini virkattuihin villasukkiin, mutta jalassa sukat ovat tosi mukavat. En ole sen koommin kirjaan palannut, mutta sain rohkeutta uskoa, että myös virkaten onnistuu tekemään minkä tahansa toimivan tuotteen. Epäilykset aiemmin olivat vahvat, sillä eniten olen virkannut kiinteitä silmukoita langan vaatimalla koukulla, ja lopputuloksena on ollut peltimäistä neuletta. Tämän kirjan villasukista kuitenkin tulee aivan ihanan pehmoiset. :)  

Ovatko kyseiset kirjat sinulle tuttuja? Onko sinulla joku eri mielenkiintoinen kirjaehdotus? Laita kommenttia!

Inspiroivia virkkaushetkiä toivottaen,

Elina




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti