23. marraskuuta 2021

Virkattu scrunchie pompula

Vuoden aikana tulee eteen tilanteita, jolloin olisi kiva muistaa toista ihmistä pienellä lahjalla. Oli kyseessä sitten synttärit, nimpparit tai vaikka vaan perus maanantai, niin idea yhdestä suloisesta pienestä lahjasta on vaikkapa scrunchie. Erilaisia hiusdonitseja on kaupoissa vaikka kuinka paljon, mutta niitä on myös helppo tehdä ihan itse, vaikka virkkaamalla. Joulukin tulee joka vuosi ja silloin yllättäviä pikkuisia lahjoja voi myös tarvita. Lisäksi näitähän voi tehdä vaikka itsetäytettävään joulukalenteriin pikku yllätyksiksi karkkien sijaan! Eri värinen lanka muuttaa heti scrunchien ulkonäköä, joten kaivahan lankavarastojasi ja ala hommiin! :) 



Materiaaleja tarvitset:

Hiuslenkki tai vaikka vaatteiden tekoon tarkoitetusta kuminauhasta tehty lenkki.

Lankaa. Mikä tahansa lanka käy, mutta paksuus ja materiaali vaikuttavat lopputuloksen ulkonäköön. Ota myös huomioon, että esim. 100% akryylilanka saattaa tehdä hiukset söhköisiksi. Minä olen käyttänyt puuvillaa, bambua ja sekä puuvilla-akryylisekoitelankaa. Puuvilla-akryylisekoite on kuitenkin toiminut hyvin, enkä ole kokenut sähköisyysongelmaa. :)

Virkkauskoukku langan mukaan. Huomio taas, että koukkukoko vaikuttaa lopputuloksen ulkonäköön ja röyhelön runsauteen. Minulla käytössä oli 4,5mm koukku.

Tarvitset myös lopuksi vielä parsinneulaa.

Virkkaa hiuslenkkiin kiinteitä silmukoita. Tee niin monta kiinteää silmukkaa kuin lenkkiin mahtuu. Lenkkiä ei kuitenkaan tarvitse venyttää. Sulje kerros tekemällä piilosilmukka ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.

Seuraava kerros alkaa 3 ketjusilmukalla, joka on kerroksen ensimmäinen pylväs. Tee sitten pylväs samaan silmukkaan. Tee seuraavaan silmukkaan 2 pylvästä. Jatka tekemällä 2 pylvästä jokaiseen kiinteään silmukkaan. Sulje kerros tekemällä piilosilmukka ketjusilmukkaketjun ylimpään eli kolmanteen silmukkaan. 

Kun oikein innostut, saatat huomata, että kotonasi on pieni hiusdonitsitehdas... 

Olen tehnyt scrunchien eli hiusdonitsien tekemiseen myös video-ohjeen. Pääset katsomaan sen tästä linkistä. Kiva, jos tilaat kanavan ja jätät peukkua ja vaikka kommenttiakin, jos teit näitä jollekin lahjaksi! :)

Videossa scrunchien lankana on Novitan Miami lanka, jota löysin kätköistäni muutamia keriä. Sitä ei tosin kaupoista enää saa. 



♥: Elina 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti