6. tammikuuta 2022

Parhaat virkatut sukat

(Postaus sisältää mainoslinkin.) 

Vuosi alkaa vahvasti! Virkkasin valmiiksi parin sukkia! Siis virkkasin!!

Aloitin sukkien teon kyllä jo joulun jälkeen mutta lanka loppui kesken ja tulin kipeäksi, joten en heti saanut tehtyä kantapäitä. Ohjeessa sanottiin, että lankaa kuluu 120g mutta halusin silti aloittaa siniset sukat heti.

Käytin sukkiin Nalle lankaa (vajaa vanha vaal.sin. kerä ja kantapäissä Nalle väri 100) ja koukkua 3.5mm. Toinen kerä oli siis vanha varastoissani jemmattu, joten uutta samaa väriä olevaa ei löytynyt. Kantapää on hieman eri sävyinen tästä syystä, mutta se ei haittaa yhtään.

Näiden "Tähkäsukkien" ohje löytyy kirjasta "Koukultani - virkattuja sukkia ja käsineitä", Eine Kinnula. Tässä linkki Adlibrikselle.
(Huom! Poista mainoksenesto käytöstä, jos haluat seurata linkkiä. Mainoslinkki vie Adlibriksen sivulle ja minä saan pienen palkkion kaikista tilauksista, jotka linkin kautta mentynä tehdään. Kiitos tuestasi.) 

Tämä oli paras malli sukkien virkkaukseen tähän mennessä. Tarpeeksi mielenkiintoinen tehdä, koska edessä on kaunis pitsi. Kantapää tehtiin jälkikäteen. Koko sukka aloitettiin kärjestä. Sukat valmistuivat todella nopeasti. Nämä jäi varresta kyllä vähän lyhyeksi, koska lanka loppui kesken, mutta ihan hyvät nämä on silti. Sukat ovat kyllä aika paksut, että eivät mahdu kenkien sisään, paitsi huopikkaiden!

Olen tehnyt aiemmin eräällä toisella ohjeella yhden sukan Nalle langalla ja samalla tavalla kohopylväillä mutta tähän yhteen sukkaan meni 1 kokonainen nalle lankakerä! Kokonainen! Semmoinen kevyt 100g sukka... :O

Näyttää vähän höpöltä mutta kyllä se jalassa hyvältä tuntuu.

Kantapää oli kuitenkin tosi "vaikea" tai outo, levennyksillä tehty, ja sen takia en sitten tähän mennessä ole saanut tehtyä toista sukkaa. En ole edes aloittanut... Ehkä puran tämän ja teen toiset tähkäsukat kuparisena! 

Ehkä puran tämän ja teen toiset tähkäsukat kuparisena! 

Oletko sinä tehnyt villasukkia virkkaamalla? Mikä ohje on ollut hyvä?

- Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti