25. helmikuuta 2022

Lankakakku, Virkattu kynttilä Ohje


Piti keksiä syntymäpäivälahja pyöreitä viettävälle tärkeällä henkilölle. 👀 Tiesin, että synttärisankari on kova käsityöntekijä, joten mietin heti, että "kukkakimppu" lankakeristä voisi olla hyvä idea! Tutkin Pinterestistä ideoita ja törmäsin siellä lankakakkuideaan. Tiedät ehkä vauvajuhlien lahjaidean, vaippakakun. Idea tähän lankakakkuun on melkein sama. Vaippojen tilalle vaan laitetaan lankoja! 

 

Tekemässäni kakussa on yhteensä 10kerää. Katsoin ensin netistä valitsemalleni langalle ohjeen, josta tarkistin paljonko kyseistä lankaa puseron tekemiseen tarvitaan. Alempaan kerrokseen meni yhteensä 7 kerää ja ylempään kerrokseen 3. Kiepautin nauhan alemman kerroksen ympäri, kiristin hellästi ja tein rusetin. Tein saman myös ylemmälle kerrokselle. Sitten pujotin puisen grillitikun kakun keskeltä alas, jotta kerrokset pysyvät paikallaan keskenään. Virkkasin kakun päälle kynttilän ja törkkäsin sen grillitikkuun näppärästi pystyyn täytettyäni kynttilää hieman vanulla. 


Olin ajatellut laittaa kakun jonkun kauniin kakkulautasen päälle, mutta sankari on myös kova leipuri, joten hänellä on jo niitä jokseenkin tarpeeksi. Sen sijaan kuulin, että häneltä puuttui hyvät leikkuulaudat, joten kääräisin kauniiseen lahjapaperiin pari leikkuulautaa. Minulle lahjojen annossa on tärkeää myös se, että lahja olisi saajalle myös tarpeellinen. 😉Kakkuun olisi voinut tietysti laittaa mukaan esimerkiksi ohjeen, mittanauhaa, neulepuikkoja, silmukkamerkkejä yms. neulomiseen (tai virkkaamiseen!) liittyvää. Sekin voisi olla hyvä idea ja lisä, mikäli jaat lankakakun kustannukset vaikka isomman porukan kanssa. 👀

 

Kynttilää varten käytin puuvillalankaa ja 3 mm koukkua.

Tässä sinulle ohje kynttilän virkkaamiseen:

 

Kynttilä:

6ks taikarenkaaseen. (6)

2ks jokaiseen s. Sulje kerros tekemällä PS ensimmäiseen toisen kerroksen s. (12)

1kjs, tee 1ks jokaisen silmukan takareunaan. Sulje kerros piilosilmukalla. (12)

*1kjs, 1ks jokaiseen s. (12) Sulje kerros piilosilmukalla.* Jatka *-* kunnes kynttilän varsi on mieluisen pituinen.

 

Liekki:

7kjs. 1puolipylväs toiseen s koukusta. 1 puolipylväs seuraavaan s. 2pylvästä seuraaviin kahteen silmukkaan. 1puolipylväs seuraavaan silmukkaan. 2ks,1kjs,2ks viimeiseen silmukkaan. 

Työ kääntyy ketjusilmukkaketjun toiselle reunalle. 

 


Tee tälle laidalla samalla tavalla eli 1puolipylväs seuraavaan silmukkaan. 2pylvästä seuraaviin kahteen silmukkaan ja vielä 1 puolipylväs kahteen viimeiseen silmukkaan. Sulje piilosilmukalla.

 


Katkaise lanka, mutta jätä tarpeeksi häntää liekin kiinnittämiseen kynttilän päähän. 

 

En kovettanut liekkiä mitenkään, koska tein sen napakalla käsialalla ja pienemmällä koukulla kuin lankavyössä suositeltiin, joten liekistäkin tuli ihan napakka. Myös langan pehmeydellä on tässä vaikutusta napakkuuteen.

 

Jos haluat tehdä liekistä pullean, vanulla täytetyn version, voit esimerkiksi virkata kaksi tällaista liekkiä ja virkata ne sitten reunoista toisiinsa kiinni ja täyttää vanulla! Sekin voisi olla hauska! 😊

 

Mitäs tykkäät lankakakkuideasta? Kenelle sinä antaisit lankakakun? 😍


- Elina

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti