maanantai 22. lokakuuta 2018

Virkattu liivi

Toteutin vihdoin pitkään haaveilemani virkkausjutun: ilman mallia virkattu liivi. Ihan superyksinkertaiselta kuulostaa ja niin tämä versio olikin. En vain ollut uskaltanut aiemmin tehdä tämmöistä loppuun asti. 


Aloitin liivin tekemisen takakappaleesta. Virkkasin ensin pitkän ketjusilmukkaketjun. Mallasin pituutta itseni päälle, joka loppujen lopuksi ei ollut hyvä toimintatapa, sillä nyt liivi on melko suuri. Suosittelen mittaamaan leveyden samanlaiseksi kuin jossain omassa puserossa on. Kappaleen korkeuden mallasin myös itseni päällä, joka oli taas loppujen lopuksi huono idea. Koko takakappale on vain siis virkattu pylväistä ja mittaamani selän kokoinen suorakulmio. Etukappaleet on tehty virkkaamalla taas  jonkun pituinen ketjusilmukkaketju ja sen päälle sitten pylväitä.


Muuten mielestäni tosi ihana, mutta pituutta olisi saanut olla joko enempi tai vähempi. Tällä hetkellä se näyttää päälläni vähän liian isolta, koska se yltää puoli väliin peppua. Suosittelen tekemään joko pepun yläpuolelle tai alle menevän helman. 

Helmaan tein vielä ihanan nirkkoreunuksen. Se on mielestäni söpö :)


Liivi tulee kuitenkin käyttöön, ehdottomasti. :) 

Virkkaamisiin,
- Elina -

Ps. Olen tehnyt Youtubeen neulepodcasteja jos jotakuta blogin lukijaa kiinnostaa videoidenkin katselu. Rakastan puhua käsitöistä, langoista ja sellaisesta, joten videoiden tekeminen on tosi kivaa. Pehemiä Paketti on samalla nimellä Youtubessa, tässä kuitenkin vielä linkki kanavalleni: Pehemiän Paketin Youtube.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti