5. syyskuuta 2023

Virkattu penaali


Oli pitkään aika, jolloin mulla ei kovin arjessa näkynyt ulkoisesti se, että virkkaan paljon. Nyt olen pikkuhiljaa tehnyt asiaan muutosta. Olen alkanut virkata itselle pieniä ja isoja juttuja. Samalla kehittelen usein myös ohjetta kyseiseen käsityöhön. Joskin joskus se jää pöytälaatikkoon syystä tai toisesta. Useimmiten siitä syystä, että en ole merkinnyt muistiin montako silmukkaa ja missä kohtaa on tehty... Äh.

Löysin varastoistani lojumasta muutamia vetoketjuja ja mietin, että mihin voisin ne käyttää. Opettajana tarvitsen palkkatyössäni mukana aina kyniä, joten penaalihan oli aivan mainio idea! Ajattelin, että kissapenaalin tekeminen voisi olla hauska juttu ja semmoisen tekeminen voisi inspiroida myös sinut tekemään penaalin, vaikka jollekulle läheiselle!

Vetoketjun kiinnittäminen oli kinkkisin homma tässä käsityössä, koska minulla ei ole kokemusta moisen kiinnittämisestä kovinkaan lähivuosilta. Tein ratkaisun, että vetoketjun päät kannattaa taittaa sisälle päin näin. Nyt jo useamman kuukauden penaalia käyttäneenä voin sanoa, että tämä ei ehkä ollut kaikista paras vaihtoehto. 


Vetoketju istui asennuspaikkaansa vallan mainiosti, mutta käytössä vetoketju ei avaudu kovinkaan helposti, koska päät eivät ole kiinni itse kankaassa. Kangas lähtee ikään kuin repeytymään ulospäin. En oikein osaa selittää, mutta suosittelen kiinnittämään vetoketjun taittamatta päitä!

 


Koko penaali on hyvin yksinkertaisista palasista rakennettu. Niiden toisiinsa kiinnittäminen oli hauskaa puuhaa ja kissa valmistui todella nopeasti! Hauskinta tässä oli se, että sain yhdistää penaalin tekemiseen amigurumin tekemisen elementtejä, sillä lisäsin sille siis pään, jalat ja hännän sekä tietysti korvat!


 Loppusilauksena toiminimeni logotägi vielä peffaan. Uniikki penaali on käytössä minulla aina kun tarvii kuljettaa kyniä matkassa. Kissa aina repussa :) Tein toisen samanlaisen penaalikokeilun mutta toisesta tuli kilppari. Nyt mulla on kaks hauskaa ja uniikkia penaalia!


 

Mikä eläin seuraavaksi?

Elina

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti